De beste wimperserum 2019

Zelfgemaakt wimperserum

Veilig, effectief en gepersonaliseerd. Transformeer je eigen keuken in een laboratorium en creëer een uniek wimperserum. Voor één keer, kun jij een schoonheidsexpert worden. In feite is er niemand die je behoeften en je lichaam beter kent dan jij.
 
Ingrediënten
Het belangrijkste onderdeel van elk wimperserum zijn de ingrediënten.
Dankzij de juiste plantaardige componenten worden wimpers goed gehydrateerd en groeien ze vaak langer en voller. Alle ingrediënten die in het zelfgemaakte wimperserum worden gebruikt hydrateren de wimpers en stimuleren de wederopbouw van hun structuur. De meest voorkomende ingrediënten zijn: ricinusolie (voedt de wimpers en maakt ze donkerder), kokosolie (heeft anti-inflammatoire eigenschappen, voedt de wimpers), zoete amandelolie (maakt de wimpers glanzend) en petroleum (geeft het wimperserum de gewenste consistentie en mixt alle ingrediënten goed).
 
Bewaren
Het wimperserum moet op een koele plaats bewaard worden en uit de zon worden gehouden. De verpakking moet goed worden gesloten, zodat er geen lucht bij het product kan. Dit is vooral belangrijk voor hygiënische redenen. Bacteriën kunnen zich niet verspreiden zonder lucht. De badkamerkast is de perfecte plek om je zelfgemaakte wimperserum te bewaren.
Als je geen donkere of glazen verpakking hebt, dan kun je altijd een leeg potje van je crème gebruiken. Zorg ervoor dat het volkomen schoon is en dat het deksel goed sluit. Een andere optie is om het wimperserum te bewaren in een oude mascara verpakking. Was het met veel warm water vermengd met wat make-up remover om de verpakking goed schoon te krijgen.
 
Houdbaarheidsdatum
Zelfgemaakte wimperserums bevatten geen synthetische ingrediënten die normaal gesproken de levensduur van het product verlengen en daarom moet je je zelfgemaakte wimperserum binnen 2 maanden gebruiken.
 
Toepassing
Het zelfgemaakte wimperserum moet worden toegepast op de wimpers vanaf de wimperwortels helemaal tot aan de uiteinden. Geen van de zelfgemaakte wimperserums zal schadelijke ingrediënten bevatten, zodat je ook kleine hoeveelheden op de huid rondom de ogen kunt aanbrengen om die te verzorgen.